jueves, 22 de septiembre de 2011

Nadie es profeta "en su tierra"


Llum verd al magatzem individual de la central nuclear d'Ascó

Publicat per Gustau Moreno el dia 21 de setembre de 2011 | 21.9.11

El Butlletí Oficial de l’Estat publica avui la declaració d’impacte ambiental favorable a la construcció d’un magatzem temporal individual (MTI) de residus nuclears a la central d’Ascó. La condició que ha posat la Secretaria d’Estat de Canvi Climàtic és que han de quedar adequadament protegits el medi ambient, els recursos naturals i el patrimoni cultural de la zona. La declaració d’impacte ambiental arriba tres mesos després que l’Ajuntament d’Ascó aprovés, a finals de juny passat, la llicència d’obres del projecte, que impulsa l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs.

El projecte té un pressupost d’uns 12 milions d’euros, però les obres no podran començar fins que el Ministeri d’Indústria autoritzi la instal·lació, amb un informe previ del Consell de Seguretat Nuclear. El magatzem individual projectat a Ascó consta de dues lloses de formigó d’uns 40 metres de longitud, 11 d’amplada i 60 centímetres de fondària. Al damunt d’aquesta estructura, s’hi aniran ubicant els diferents contenidors que allotjaran, encapsulat, el combustible gastat dels reactors d’Ascó I i II. Les dues lloses estaran situades dins d’un recinte de més de dues hectàrees, en què es posaran fins a 32 mòduls per emmagatzemar els residus. La declaració d’impacte ha tingut en compte la proximitat del complex amb el riu Ebre, les fortes pendents dels terrenys, i que les instal·lacions podran superar terratrèmols de fins a sis graus en l’escala de Ritcher.

Les piscines de combustible gastat de les centrals d’Ascó I i II només tenen espai per a sis recàrregues més i es troben al límit de la saturació. Però el magatzem individual funcionarà fins que l’Estat espanyol puga disposar d’un magatzem temporal centralitzat (MTC), precisament la instal·lació que l’Ajuntament d’Ascó voldria instal·lar al seu terme municipal. D’altra banda, el ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, ha remarcat aquest dimecres al Congrés dels Diputats que la central nuclear d’Ascó ha superat les proves d’estrès que el Consell de Seguretat Nuclear ha fet a totes les instal·lacions atòmiques espanyoles.

Imatge Green Capital
Relacionada: http://losdeinquide.blogspot.com/2010/03/conversacion-de-bar-no-se-instalo-el.html
Original: http://lamarfanta.blogspot.com/2011/09/llum-verd-al-magatzem-individual-dasco.html
Original: 

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Una de cal o otra de arena. Y en Flix una expo antinuclear

Jesús Escribano dijo...

Caramba!!! yo pensaba que eran charlas informativas

Anónimo dijo...

Si, si, una charla para informar de lo malísimo que es vivir al lado de una nuclear.

Anónimo dijo...

Creo que voy a preparar las maletas por si acaso.
Vaya pandilla de antinucleares tenemos en el Ayuntamiento de Flix.

¿Qué importa si el gato es blanco o negro, con tal de que cace ratones?

¿Cómo se pronuncia Flix?


"No et limitis a contemplar aquestes hores que ara venen. Baixa al carrer i participa. No podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu" Vicent Andrés Estellés