lunes, 22 de febrero de 2010

Cuando me mezclan churras con merinas, ¿me convierto en un borrego?

Siempre he defendido que los trasvases del Ebro son perjudiciales, y en más de una ocasión he puesto comentarios en contra de esos mini-trasvases encubiertos que ahora denuncia la PDE, pero cuando ya me empiezan a mezclar eso con las nucleares y la energía eólica, la verdad me aborrego.

En varios blogs, sobretodo en el de la Plataforma "Volem viure a Flix", he defendido la energía eólica como alternativa renovable y soy una de los cientos de personas que firmaron a favor de la energía nuclear.
¿Qué tengo que hacer ahora?
El 30 de mayo hay una manifestación de la Plataforma en Defensa del Ebro en Barcelona donde "Más allá de la denuncia de los peligros que corren el río Ebro y el Delta, desde la plataforma ebrense quieren visualizar y denunciar agresiones como el cementerio nuclear o la implantación eólica masiva 'que recae de nuevo en la Terra Alta y la Ribera d'Ebre '".
Si voy a Barcelona en contra de los trasvases, ¿también voy en contra de las nucleares y las eólicas?
No se, se están mezclando varias cosas que en sí no tienen relación, bueno si el río Ebro, pero ¿qué puedo hacer cuando; dando mi apoyo a una de las causas por las que se convoca la manifestación me opongo  a otras que considero buenas?........
Ummm...... tendré que reflexionar mucho estos días.
Jesús Escribano.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Tot això, em sona, umm, a veure, ENRON i antitransvassament.


Ja ho volen barrejar tot, no tenen prou força i necessiten embolicar la ment del poble.
Aquesta vegada són:
Plataforma en defensa de l'Ebre
Anticementeri nuclear
Antimolins de vent.

Què no us enganyin, sisplau.


I jo em pregunto?, Com és que aquests de la PDE, no han demanat informació sobre el que és vol fer a Flix amb els fangs? No s'han manifestat sobre si el projecte pot repercutir-los aigües avall? perque el perill de fuga hi és, i per tant, perquè no s'hi han ficat en contra?. Incoherències, politiquisme i el poble a rebre per totes les bandes.
Ara bé, totes aquestes entitats, el que haurien de fer és no queixarse i portar sol.lucions:

Si no volen l'Atc, que ens donin ja quelcom que ens aportin durant 5 anys, 300-500 llocs de treball i durant 60 anys, 100 llocs de treball directes, més els x indirectes.
Els dels molinets de vent que donin cada any els diners als propietaris de les terres on anirien els molinets.
I els de la Plataforma en Defensa de l'Ebre que facin la seva feina, que ara és més perillós el que pugui passar als fangs de Flix, que una altra cosa.

A veure s'hi s'enteren que sóm persones i no vots.

Gloria Forcades.

Anónimo dijo...

Anem per parts.
Primer,la PDE te com a base la defensa del riu i en això és centra.
L'esborrany del Pla de Conca de l'Ebre no contempla cap cabal ambiental de Flix cap avall.
En canvi, preveu "contentar" totes les demandes de consum d'aigua.
Lo riu i el Delta continuen a mercè dels especuladors de l'aigua.
També reconeix que s'han muntat diversos moviments, d'ample abast ebrenc, com la lluita de la CANC en contra de més "nuclearització del territori" al igual que han fet la majoria d'ajuntaments del territori ebrenc i tots els consells comarcals al signar el document anti-ATC proposat des de la CANC.
Reconec que la resistència a "massificació eòlica", que te la Plataforma és compartida per moltes persones, però, hi ha que no o que no entenen el sentit d'aquesta "resistència".
Particularment, ningú no està en contra de l'energia eòlica, però no d'aquesta manera que s'està instal.lant: amb grans generadors a les carenes de les serres de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, i amb una energia que se'n va a altres terres i aquí només deixa almoines i ferralla.
"Enfin", sobre lo dels perills i contrasentits de la neteja de Flix, pos que he de dir que no sabeu, però que ens estan prenent pel "pito del sereno" sembla evident.
No és la PDE qui te la clau del desgavell, ni les plataformes de ciutadans. Els polítics sempre decideixen, i els grans lobbys, també. Als de peu, com be sabeu, ens pregunten poc i tard.
Algo haurem de dir de tant en tant!

¿Qué importa si el gato es blanco o negro, con tal de que cace ratones?

¿Cómo se pronuncia Flix?


"No et limitis a contemplar aquestes hores que ara venen. Baixa al carrer i participa. No podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu" Vicent Andrés Estellés