domingo, 3 de enero de 2010

Reflexión. (Comentario escrito en el blog de "Volem viure a Flix")

Leyendo los comentarios me está dando la impresión de que mucha gente piensa que en la Plataforma sólo se busca la instalación del ATC.

Es “algo más que eso”, se está buscando “cualquier recurso” que pueda servir para que Flix levante cabeza.
Hay varios proyectos sobre la mesa muy interesantes en Flix y me gustaría que hubiese muchos más.
Ahora no se trata de ser anti-nada, se trata de dar opciones, tan simple como eso, si es que se puede considerar simple.
Todas las opiniones son respetables y respetadas, si estas a favor del ATC bien, si no también, no se trata de un monotema.
Si usase sombrero, me lo quitaría ante la dirección de Ercros de Barcelona, esos si que saben pedir y conseguir, con toda su cara van a sacar oro de los fangos del río y nosotros (Flix) tendremos que conformarnos con las pepitas que queden.
Me paso el día leyendo, quizá como dice el amigo Ferran por aburrimiento, informándome sobre las ventajas e inconvenientes de todas y cada una de las propuestas que se hacen en Flix y todavía no he visto ninguna que sea perjudicial para nuestro pueblo, ninguna. Cuando leí en la “Veu de Flix” el escrito de nuestro alcalde me asusté porque vi que también había un proyecto para la instalación de una planta de producción de energía con biomasa, sinceramente lo primero que se me vino a la cabeza fue pensar en el olor que desprendería, me informé y vi que estaba yo equivocado ya que no producen olores.
Os digo todo esto, para que todos recapacitemos y unamos esfuerzos, cada uno a su manera pero unidos.
Saludos,
Jesús Escribano

8 comentarios:

enric dijo...

Estoy de acuerdo contigo Jesùs! Pero por desgràcia, esa es la imagen que se da. "No solo hay que ser honrado sino que hay que parecerlo" Creo como tu, que hay que unir esfuerzos para conseguir cualquier cosa que sea buena para Flix. Pero lo que no compartiré nunca, es que no se respeten las opiniones de la gente que piensa diferente. Tu hablas y lo haces bien.
Un saludo Jesús!!

gloria dijo...

Tienes toda la razón Jesús, pero ya ves sólo nombras ATC y ya te han puesto la etiqueta. Como era eso? "Por matar a un perro, me llamaron mataperros.", "cria fama y ponte a dormir".
Estoy contigo con: "que todos recapacitemos y unamos esfuerzos, cada uno a su manera pero unidos.".
Saludos.

Jaume Masip Llop dijo...

Jesús, he llegit el teu últim comentari, escrit com sempre des de la moderació i, encara que normalment no entro en debats en els que penso que no hi ha res a fer, hi he de dir alguna cosa perquè he observat algunes coses que em fan pensar que ets una persona amb la que es pot parlar i discutir sense crispacions.
Em sembla molt bé això de treballar tots junts pel futur de Flix, fins hi tot em semblaria bé que el personal, la gent del poble, la plataforma “volem viure a Flix”, etc. féssim pinya per a treballar pel nostre futur, vagi això per endavant.
Però hi veig un problema diguem-li una mica “esquizofrènic”, he assistit a alguna reunió de la “plataforma” amb l’ajuntament i els hem informat de moltes coses que després no s’han dit a les assemblees, també he de dir que en aquestes reunions, i em consta que també ha estat així a les altres a les que no he assistit, els membres de la plataforma no han parat de dir que volien treballar tots junts, ells, potser hauríem de dir elles perquè gairebé sempre han estat dones les que han anat a aquestes reunions, deien que s’ha d’anar junts, ajuntament i plataforma perquè el que volen és ajudar.
Però el que es veu constantment és que, per una banda s’ofereix col•laboració i treballar junts i per l’altra, al bloc oficial de la plataforma, a la Veu de Flix i a moltes converses de carrer, l’únic que es fa és criticar la gestió municipal, amés sense altra proposta de futur que el tema del ATC. I també es nota, que des del bloc de la plataforma no s’accepta cap critica, penso que qui gestiona aquest bloc, si ho fa en representació d’altres, que és el que sembla, no els fa cap favor.
No hem d’oblidar que la gent que estem a l’ajuntament volem el millor pel poble i penso que posar-ho en dubte és una acusació que fa molt mal, nosaltres portem molt temps treballant per Flix, la gestió és transparent (naturalment hi ha casos en que la discreció és obligatòria, si s’està en converses amb alguna empresa no és bo fer-ho públic, es busquen empreses a tot arreu!!!) i sempre hem informat a la plataforma de tot, fins hi tot de coses en les que la discreció és fonamental per a intentar aconseguir alguns objectius, tal com deia abans.
A l’ajuntament fa sis anys que tenim un govern de consens, va ser un dels objectius que el grup d’ERC (i els altres grups ho varen acceptar) varem proposar només entrar, perquè era fonamental per a sumar esforços, tot els que estem al govern hem hagut de transigir moltes vegades per a posar-nos d’acord, això és l’essència de la democràcia i ha donat molts bons resultats i, naturalment algunes coses que no han sortit bé, però crec que s’han fet coses molt importants aquests darrers anys i encara s’està començant a recollir el fruit d’algunes altres, qualsevol projecte important costa anys de portar-lo a terme.
També penso, ja hi estic acostumat, que és relativament normal donar la culpa de tot a l’ajuntament, dic que és relatiu perquè molta gent es pensa que és com si tot estès a les nostres mans i haurien de saber que l’ajuntament, sobre tot, és molta gestió i molt poca política, els diners que hi ha són els que són i els serveis que es donen i les obres i altres actuacions que es fan donen feina a molta gent.
...Continua al següent comentari...

Jaume Masip Llop dijo...

continuació del comentari...
Qui és doncs que crea desunió en aquest temps difícils? qui està legitimat per a representar al poble? a qui representa la plataforma? suposo que estaràs d’acord amb mi que el procés de creació d’aquesta associació està plena d’interrogants, està clar que fins la darrera assemblea, on per cert ningú ha informat encara de com va anar, als representants no els havia escollit democràticament ningú, tampoc ningú sabia quins eren (i encara no se sap) els seus objectius, ni quants membres o socis hi ha, etc. etc. i moltes vegades s’han erigit en representants de no se sap qui, convocant a reunions a tot el poble, és normal que la gent pensi que hi ha interessos amagats, jo no ho crec, repeteixo no ho crec, però si que crec que tot plegat no s’ha fet bé, les mateixes ganes de buscar solucions, que per una altra part és totalment legítim, han fet que la plataforma hagi fet una mena de fugida endavant que fa que no es tingui clar el camí. Tot i això, a l’ajuntament els hem tractat sempre amb respecte i els hem proporcionat tota la informació que han demanat, una altra cosa és si s’ha passat aquesta informació a les assemblees i a la resta de simpatitzants, perquè a vegades sembla que parlis amb algú que no t’escolta, amb algú d’idees fixes. Penso que hauria de quedar al menys una cosa clara, si no s’està d’acord amb l’ajuntament, que és totalment legítim i sempre se’n pot parlar, que es digui clar, el que no es pot fer es dir una cosa a les reunions i una altra fora, amés d’aquí a un any i mig hi haurà eleccions municipals, tothom es pot presentar, cosa que ja he escoltat pel poble que s’està preparant, més d’una vegada.
Les opinions, fetes des del respecte, sempre s’han de tenir en comte, jo vaig fer una entrada al bloc comentant l’escrit de Montse Forcades a la Veu de Flix, per a dir el que pensava, si us plau torna a llegir-lo, en aquell escrit explico (i sense entrar en molts detalls) que es diuen moltes coses que no són veritat o, el que de vegades és pitjor, veritats a mitges, entre d’altres coses, però alguns comentaris dels que es fan al bloc de “volem viure a Flix” com a resposta, la veritat és que no ajuden gens a clarificar les coses, penso que si el bloc és la veu oficial de la plataforma, les entrades personals haurien d’anar a un altre lloc, perquè aquest bloc, és o no és la veu oficial de l’associació?.
Bé, no ho faré més llarg, si vols podem quedar un dia per a fer tres cafès, segur que amb un no n’hi haurà prou, parlem de tot plegat i ens expliquem el que pensem, directament, en persona, amb un escrit o comentari a un bloc no n’hi ha prou per a fer-se una idea global, penso que és molt important per a prendre decisions, això és una de les moltes coses que he aprés amb aquests sis anys i mig que fa que estic a l’ajuntament, fugir de personalismes quan es parla d’un poble sencer, ara bé, això no vol dir que tothom no pugui dir el que pensa, encara que després, democràticament, hagi d’acceptar el que diu la majoria.
Salut
Jaume

Jesús Escribano dijo...

Por supuesto que acepto tomar un café contigo Jaume,cuando quieras, y te agradezco tu comentario hacia mi persona.
Sólo aclararte un par de puntos:
En la última reunión de la Plataforma con el Ayuntamiento tendría que haber asistido yo también, pero por asuntos familiares fuera de Flix no pude y aunque es cierto que sólo acudieron mujeres no lo considero extraño, hace unos años sólo hubiesen asistido hombres.
Toda la información sobre la Plataforma la está preparando Gloria Forcades y será publicada en breve en el blog, ten en cuenta que está enferma y aún así sigue trabajando en sus negocios particulares y para la Plataforma.
Saludos,
Jesús

Jesús Escribano dijo...

Se me olvidaba, que desastre soy, a día de hoy nadie de la Plataforma se ha planteado formar un partido político, dentro de unos años no se que camino tomaremos cada uno.
Saludos otra vez,
Jesús

Gloria Forcades dijo...

Hola Jaume,

A Moltes de les converses amb els membres de l'Ajuntament, són ells mateixos que ens diuen que segons quina informació no la podem difondre, i que altres ja es sobreentenen que tampoc les podem explicar.I així ho fem.

Vull recordar que a aquesta Plataforma, els primers que es varen ficar en contra foreu vosaltres. Dues persones que en formen part van anar a l'Ajuntament a explicar el què voliem fer i a donar la nostra ajuda i no ens vau rebre amb els braços oberts.

Però sempre us hem ofert la nostra ajuda. Què podem discrepar en temes? sí, i no per això ens heu de ficar la etiqueta de "dolents de la película".

Pel que fa al blog,una cosa són crítiques constructives i altres comentaris despectius que van a fer mal, i a desacreditar la Plataforma.
Jaume, primer ens denunciaves perque erem il.legals, ara que sóm legals, et queixes que estem plens d'interrogants. No se si vas estar a la darrera Assamblea però tot això es va esvaïr i vam respondre a tots aquets interrogans que dius, objectius, socis, com es va fer l'elecció dels seus representants. Falta ficar-ho al blog. Ja ho farem.
En les darreres reunions amb l'alcalde, Òscar Bosch, vam coincidir amb moltes propostes e innovacions, com ara la investigació sobre el reciclatge dels panells solars, la planta de reciclatge de residus que sigui no només pels del pantà sino qué es puqui utilitzar per altres residus... no només estem pel Atc.

Pensa que és normal que es doni la culpa a la gestió que es fa a l'Ajuntament perque sóu els que ens representeu democràticament i per tant sou vosaltres els que feu i desfeu.

Pel que fa a l'escrit de Montse Forcades, també es pot dir el mateix del teu, veritats a mitges, subjectiu, com diuen als comentaris del teu post, "todo depende con el cristal con que se mira". I A més, personalment, crec que no és políticament correcte com has criticat el seu escrit, i que ho hagi fet un regidor de l'Ajuntament. Si es vol donar resposta a una crítica, crec que un polític ha de respondre amb fets, dient el que s'està fent i el que no, no es pot quedar amb un "no es veritat que...".
El meu post al Volem viure Flix, es una veritat constatada, no em trec res de la màniga, dóna la casualitat que les crítiques destructives venen d'aquest col.lectiu de gent, i a més no donen sol.lucions a la situació, només volen desacreditar el bon afer de la Plataforma.
Jo penso que la desunió de la que parleu, també en formeu part vosaltres.

Jaume Masip Llop dijo...

Glòria, només diré un parell de coses, si tingués ganes de discutir amb tu hagués posat el comentari que vaig adreçar a Jesús, al teu bloc, si t’hi fixes està escrit dirigit a ell (això no vol dir que no puguis dir el que vulguis).
La entrada del meu bloc sobre la que ja has fet algun comentari, apart de felicitar l’any nou i comentar algunes altres coses, també comentava l’article de Montse Forcades de la Veu de Flix (crec que és un escrit personal perquè signa amb el seu nom), on es deien coses com que l’ajuntament actua amb falta d’ètica, de moral, de responsabilitat i sense comptar amb el poble, en aquell escrit no vaig nombrar per a res a la plataforma.
Si no recordo malament, només he escrit dos vegades sobre la plataforma, la primera, en un correu privat on comentava la meva opinió sobre el procés de creació de l’associació (on segons tu us acusava d’il•legals!?), al que vareu respondre “hem rebut el seu correu, gràcies” i la segona al comentari per a Jesús, sempre amb ànim de clarificar les coses, no d’acusar de res ni d’atacar a ningú, penso que ell no s’ha sentit atacat.
Em sap greu que et sentis atacada, no és la meva intenció, mira, a mi, allò de “Jaume, si tant t’agraden els monuments, perquè no et gastes els diners... en un establiment de menjars casolans”, em va fer molta gràcia, aquestes coses, que vols que et digui, les trobo divertides, és com aquella expressió castellana que diu “como sé que te gusta el arroz con leche, por debajo de la puerta te mando un adobe”.
Salut i tranquil•litat..
Jaume

¿Qué importa si el gato es blanco o negro, con tal de que cace ratones?

¿Cómo se pronuncia Flix?


"No et limitis a contemplar aquestes hores que ara venen. Baixa al carrer i participa. No podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu" Vicent Andrés Estellés