sábado, 24 de abril de 2010

Inauguración "3ª Mostra de Llibres de la Ribera de L'Ebre"

Los viernes tengo clase de catalán. Este viernes Montse, nuestra profesora, nos ha propuesto una actividad especial: asistir a la inauguración de la Muestra de Libros de la Ribera.
Por motivos personales sólo pude asistir a la primera hora de la presentación donde nuestro Alcalde, la Concejala de Cultura y el presidente del Cere dijeron unas palabras. Un grupo de alumnos del instituto y del colegio leyeron unos textos para el deleite de la sala.
Os pongo las fotos que pude sacar antes de irme:



Tampoco pude ir al espectáculo posterior a cargo de "Pepet i Marieta" (ignorante de mi pensaba que se trataba de un espectáculo para críos y resulta que no). Para la próxima tendré que informarme más, sobre los espectáculos que se celebran en nuestro pueblo, porque gracias a internet dispongo de mucha información y a veces cometo el error de "prejuzgar", me figuro que muchos flixancos se llevarían una sorpresa. Aunque tampoco cuesta tanto poner un resumen en los carteles, parecido a este que he encontrado en su página, aunque quizás más reducido. Lo dicho la próxima vez os pondré yo también más información (antes claro).

Durada aprox de l’espectacle: 90 minuts Tipus d’escenari: teatre preferentment Temps de montatge backline: 45 min
“De boca a aurella” és un homenatge a tota la gent que manté viva la tradició oral ebrenca (iaios, pares, escriptors, compiladors, artistes i altres portadors de la literatura popular), la qual perdura gràcies al boca-orella intergeneracional. Així mateix, “De boca a aurella” constata la importància d’entendre aquest llegat cultural com a punt de partida per a noves creacions i formes d’expressió. Fent un repàs de la seua vida i acompanyat de “Pepet de menut" i dels fantasmes de sa “Uela” i son “Uelo”, Pepet ens explica fins a quin punt repudiava les rondalles, dites i poemes populars durant els seus anys d’infantesa i adolescència i com aquest rebuig es va anar convertint en interès a mesura que es feia gran, fins que totes aquelles formes antigues van esdevindre l’essència de la seua activitat artística. En el viatge, Pepet ens porta a la seua “Ulldecona” natal, així com als pobles de banda i banda del riu Sénia i ens apropa no només a la literatura popular sinó també a alguns autors contemporanis d’aquests pobles que han sabut casar tradició i modernitat en les seues obres. Tot plegat, un espectacle de música i teatre amb què Pepet i marieta rendeixen homenatge als “salvadors” de la cultura popular, alhora que enalteixen la unió cultural de la gent de l’Ebre i del Sénia. Intèrprets Josep Bordes és “Pepet”: veu principal, guitarra i guitarró Jordi Sanç és “la Uela”: percussió mediterrània Ignasi Palau és “lo Uelo”: contrabaix Carlos Manzanares és “Pepet de menut": saxo, acordió, teclats i cors.





Saludos,
Jesús

P.D.: Quien quiera la copia original que me la pida, en este caso si alguien quiere que borre alguna foto, ya que la mayoría están sacadas a menores, que me lo diga también.

4 comentarios:

enric dijo...

Jesús, si te sirve de consuelo, yo no sabia ni que hacian la mostra de llibres. I es que no me entero de casi nada. Suerte que te tengo a ti que me informas y me lo documentas.
Saludos!!
Bonito video!

eva_yam dijo...

Gràcies a internet estic informada de moltes cosetes que fan al poble!!
i aquest cop, tots els actes de sant jordi estaven a la web de l'ajuntament amb un cartellet ben maco!!!!! (per cert, el vaig posar al meu bloquet)
i sobre el pepet i la marieta em vaig enterar pel flixbook! jejejejeje

per curiositat vaig buscar qui eren aquest grup i tenen la seva pròpia web on ens informen de tot!!!!

jejejeje veig que aquest cop no et vas infomar!! si es que!!!!!!!! això no pot ser jesus!!!!!!! "muy mal!!!" :)

Jesús Escribano dijo...

jejejeje ¿de donde te crees que lo saqué yo?

eva_yam dijo...

jajjajaja si si! ho he vist després de posar el meu comentari! jajajaja
si es que!!!!!!!!!!

¿Qué importa si el gato es blanco o negro, con tal de que cace ratones?

¿Cómo se pronuncia Flix?


"No et limitis a contemplar aquestes hores que ara venen. Baixa al carrer i participa. No podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu" Vicent Andrés Estellés